Changemakers | Max Gouchan

Changemakers | Max Gouchan

Changemakers - Max Gouchan

Som veganer eller aspirerende veganer er man alltid på utkikk etter vegansk inspirasjon. Plutselig en dag poppet det opp et forslag på min instagram om å følge en konto som het @jegerveganer. Nysgjerrig som jeg er klikket jeg meg raskt inn for å se.

Til min store positive overraskelse viser det seg at noen har tatt på seg jobben med å starte et nytt nettsamfunn for veganere og folk som ønsker å spise mer grønt og leve mer bærekraftig. Fantatisk, tenkte jeg!

Jeg lastet ned appen, søkte opp jegerveganer og lagde meg enkelt og raskt en bruker og ble imponert over hvor brukervennlig og bra det hele var. Man kan kanskje si at det er som en Facebookgruppe, men i app og desktop format. Her kan du rett og slett kan søke eller poste i relevante temaer for å lære, finne tips og tilbud og skape deg nye venner med samme interesser. Det ledet meg til neste spørsmål:

Hvem står bak denne fantastiske ideen? Jo, det er en veldig hyggelig fyr ved navn Max Gouchan.

Hvem er Max Gouchan?

Changemakers - Max Gouchan

Max Gouchan er en 27 år gammel gründer som flyttet til Lysaker i september i fjor. Født i Russland, vokst opp i Narvik fra han var 4 år og senere i Stavanger. Nå utforsker han Tigerstaden og hva som rører seg der.

De siste årene har han jobbet i restaurant og matbransjen. Han har blant annet jobbet hos en iskrem produsent som satset mye på vegansk is, en satsing han var veldig involvert i. Vi tok en prat med Max, les videre for å bli bedre kjent med mannen bak Norges nyeste og grønneste nettsamfunn.

Hva driver deg fremover?

Vegansk mat

Min lidenskap er å skape tjenester og produkter som utfordrer etablerte bransjer som tenker gammeldags. Når jeg var daglig leder i restaurant og matbransjen introduserte jeg halv pris på all mat som var igjen, 30 minutter for stengetid, Too Good To Go style. Vi prøvde å samle inn underskrifter for å forby matbutikker i Stavanger kommune og kaste mat som fortsatt var god.

Jeg synes det er helt utrolig hvor mye bra, spiselig mat som kastes i butikkene. Heldigvis har flere blitt med på TooGoodToGo og flere matbutikker fått på plass 50% hyller for mat som snart går ut på dato. Det å gjøre en positiv og bærekraftig forandring i business og entreprenørskap er utrolig inspirerende for meg.


Hvordan endte du opp med å skape et vegansk nettsamfunn?

Vegansk nettsamfunn - tanken bak

Under min siste jobb ble jeg kjent med veldig mange fantastiske veganere, som virkelig inspirerte meg når det kom til plantebasert mat. Blant annet smakte jeg på en pizza fra Christopher Reade Lomholt fra Den Grønne Box. Hvis ingen hadde fortalt meg det, ville jeg aldri trodd at den var vegansk. Det var rett og slett himmelsk! Osten, deigen – alt. Det inspirerte meg til å spise mye mer plantebasert enn før.

Utfordingen jeg møtte på var at det veganske miljøet var spred utover en haug med ulike Facebook grupper. Terskelen for å ta kontakt med noen helt virkårlig i en Facebook gruppe for å bli bedre kjent var veldig høy. Derfor prøver jeg nå å lansere et vegansk nettmiljø, både for de som er veganere og de som prøver å spise mer plantebasert. 

Tanken er at terskelen for å arrangere meetups, diskusjoner og møte andre veganer blir mye lavere. Samtidig kan vi organisere forskjellige diskusjoner som varer, tilbud, oppskrifter osv. Om vi får det til blir spennende å se!

Hva er ditt beste bærekraft tips?

Å kjøpe mye mer brukt. Det er mye man kan gjøre med brukte ting og freshe de opp slik at de blir mye bedre en nytt. Vi kjøper så mye unødvendig nytt, når det finnes en haug med brukte alternativer.

Hvor finner du inspirasjon?

Min mentor og andre gründere rundt meg som står på hver dag, har tro på sine visjoner og drømmer. Og som skaper arbeidsplasser.

Hvis du kunne gi et råd til hele menneskeheten, hva ville det vært?

Åj, denne var litt tøff, føler presset på meg her. Jeg holder en del foredrag om hvordan bedrifter kan lede, rekruttere og markedsføre til de yngre generasjoner (og ja, jeg går inn på at det er viktig for bedrifter å ta sosialt ansvar) som har en vibe av stand-up. Jeg bruker en del humor. Det er alltid gøy å fortelle en vits og se andre le.

Derfor vil mitt råd til flere være å ikke være redd for å prøve å muntre noen opp. Fortell en joke, smil og gjør de rundt deg glad. Da blir plutselig verden et mye kjekkere sted å være.

Hva mener du mangler i det kommersielle markedet i dag?

Hvis vi ser på det veganske aspektet synes jeg en utfording er lite utvalg og høy pris på en del varer.

Tusen takk Max, noen siste avsluttende ord?

Til slutt vil jeg si at jeg håper du som leser dette tar turen innom jegerveganer.no og legger igjen en oppskrift eller noe som kan motivere andre til å spise mer plantebasert og leve mer bærekraftig.

Kanskje kan du finne en ny vegansk venn! Vi ses!


På utkikk etter mer Vegansk inspirasjon? Har du lest intervjuet vårt med Julie Hvidsten – Gründeren bak VEGAN/NORGE? Hvis ikke, gjør det nå!

Om forfatteren

Co Founder at Greenseed Norge AS | Nettside | + blogginnlegg

Jeg ønsker å skape håp hos deg som leser om en enklere og mer bærekraftig hverdag på tross av livets utfordringer. Jeg brenner spesielt for kind living, bærekraftig business, selvutvikling, mental helse, praktiske tips og triks, sunn mat, mindfulness og minimalisme og skriver mye om dette.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Post comment