Crispy Grønnkålchips!
Crispy Grønnkålchips!
Er du på jakt etter sunn, men likevel knallgod snacks? Hvorfor ikke prøve deg på grønnkålchips! Disse er rågode, superenkle å lage og passer perfekt både som mellommåltid og snacks foran TV-skjermen!
Crispy Grønnkålchips!
Course: SnacksCuisine: Mat fra hagenDifficulty: Lett2
porsjoner30
minutes300
kcalDenne oppskriften tar ikke mer enn 5 minutter å forberede og er kanskje tidenes enkleste for deg som er på utkikk etter sunn, digg og hjemmelaget snacks uten for mye arbeid!
Ingredienser
Ca 250 gram grønnkål eller mer
Olivenolje
Krydderne du elsker aller mest!
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til ca 180 grader.
- Riv grønnkålen i biter.
- Bland inn olivenolje og krydder etter ønske. Sørg for at all grønnkålen er dekket av både olje og krydder.
- Spre utover bakepapir. Sikre noe mellomrom mellom hver grønnkål chip slik at de alle blir sprø!
- La steke i om lag 15 minutter før du snur litt på hver chips og lar dem steke enda noen minutter.
- Ta ut av ovnen når hver chips er herlig sprø! La hvile på en rist i en halvtimes tid da de nytes best kalde.
- Nyt uten tilbehør eller dypp i plantebasert rømme eller creme fraiche. Bruk gjerne den samme kryddermiksen i rømmen som på grønnkålchipsen for en enkel hjemmelaget dipp.
Notater
- NB! Ikke bruk for mye olivenolje! 2 -3 spiseskjeer holder for 250 g grønnkål. Dyppes chipsen i for mye olje blir de verken like sprø eller like gode i smak.
- Har du et favorittkrydder så bruk dette, men leter du etter ideer for skikkelig gode kombinasjoner så anbefales olivenolje blandet med havsalt, urter og lime. Eller hvorfor ikke en litt spicy vri med rød chili og salt? Løkpulver blandet med ingefær er også et fantastisk alternativ litt utenom det vanlige!
- Oppbevar gjerne også chipsen og nyt senere! Pass på at den avkjøles helt før oppbevaring for å holde dem så crispy at de knaser mellom tennene!
- Fett 76%, Karbohydrater 8%, Kostfiber 6%, Protein 10%. 106 kalorier pr. 100g per person.

Lyst på flere ideer for sunne snacks og mellommåltider? Sjekk ut våre episke sjokloadekuler laget av havregryn og solsikkekjerner!
Om forfatteren
Gjennom inspirerende innhold som motiverer til personlig vekst og positiv endring ønsker jeg å gjøre min lille del for å skape en mer bærekraftig fremtid. I mine artikler vil du finne refleksjoner av mitt livs store lidenskap, nemlig å reise, oppleve nye steder, smake nye retter og bygge broer mellom mennesker og kulturer på tvers av alle våre uenigheter og forskjeller.