Droppe kaffen? Test dette i stedet!

Droppe kaffen? Test dette i stedet!

Prøver du som oss å droppe kaffen? Da er dette enkle ingefærshotet et godt alternativ for å sikre energi på morgenkvisten! Et skikkelig boost av sterk, frisk ingefær sammen med noen av verdens sunneste kryddere gir umiddelbar energi og en herlig kickstart på dagen! Effekten varer også i flere timer enn det en kaffekopp som oftest kan stille opp med!

Energirikt morgenshot!

Recipe by Kristine RykkelidCourse: Frokost, Snacks, DrikkeDifficulty: Lett
Porsjoner

1

porsjoner
Tilberednigstid

5

minutes
Kalorier

28

kcal

Som mange andre elsker også jeg morgenkaffen! Å nyte en kopp sort gull , gjerne toppet med litt mandelmelk, på terrassen en tidlig sommermorgen føles alltid vidunderlig. På tross av dette er koffein lett avhengighetsskapende. For meg fører kaffe både til krasj utover dagen og følgelig behovet for nettopp mer koffein. På grunnlag av dette prøver jeg derfor å droppe kaffen og har testet ut en rekke alternativer i form av plantebaserte shots! Oppskriften nedenfor er min desiderte favoritt!

Så hvorfor nettopp denne kombinasjonen av krydder? Gurkemeie og sort pepper sies å utfylle hverandre godt grunnet kombinasjonen av den kraftige antioksidanten curcumin i gurkemeien og piperin i sort pepper. Med grunnlag i at piperin hjelper kroppen å absorbere curcumin finnes det mye forskning angående helseeffektene av å kombinere disse. Ingefær sies videre å være en kilde til energi, i tillegg til å bidra i kampen mot hodepine, en annen bi-effekt jeg ofte selv opplever fra kaffe. Nettopp hvorfor dette shotet er så sunt skal vi dermed la ekspertene diskutere, men hva vi vet er at kombinasjonen av ingredienser nedenfor gir oss fantastisk energi som føles skikkelig bra!

Ingredienser

 • Frisk Ingefærrot

 • 1 Lime

 • 1/2 Teskje gurkemeie

 • Kvernet sort pepper

 • 1/2 Teskje kanel

Fremgangsmåte

 • Rasp ingefærroten og hell denne i et lite glass.
 • Bland inn gurkemeiepulver, kanel og kvernet sort pepper.
 • Press lime over krydder og bland alt sammen før du inkluderer ca 1 desiliter vann.
 • Shot alt på engang of føl energien komme!

Notater

 • Om ikke du har frisk ingefærrot tilgjengelig, bruk ingefær i pulverform. Dette finner du enkelt i de fleste dagligvarebutikker.
 • PS! Ingrediensene beskrevet her utgjør også en fantastisk te! Dropp gjerne limen og tilsett kun krydderne i vann før dette kokes. La småkoke i minst ti minutter slik at krydderne absorberes i vannet. Bytter du ut kanel i krydderform med ekte bark blir smaken om mulig enda bedre og legger du til stjerneanis får teen i tillegg en deilig smak som minner om lakris. Tilsett gjerne også havremelk eller annen plantebasert melk for en fyldig drikke perfekt for kalde morgentimer.
 • Fett 10%, Karbohydrater 52%, Kostfiber 24%, Protein 14%. 36 kalorier pr. 100g

Har du noen gode tips for å droppe kaffen? Vi hadde elsket å se dem i kommentarfeltet nedenfor!

På jakt etter flere gode plantebaserte oppskrifter? Dette finner du her!

Om forfatteren

Co Founder at Greenseed Norge AS | + blogginnlegg

Gjennom inspirerende innhold som motiverer til personlig vekst og positiv endring ønsker jeg å gjøre min lille del for å skape en mer bærekraftig fremtid. I mine artikler vil du finne refleksjoner av mitt livs store lidenskap, nemlig å reise, oppleve nye steder, smake nye retter og bygge broer mellom mennesker og kulturer på tvers av alle våre uenigheter og forskjeller.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Post comment