Kremet havreris i gresskarsaus
Kremet havreris i gresskarsaus

Har du hørt om havreris før? Denne oppskriften er på en måte en slags «mac & cheese». Men istedenfor makaroni, bruker vi en kjempegod havreris fra Fazer og blander det med en nydelig kremet saus laget av gresskar! I oppskriften har jeg også brukt fermentert smøreost naturell fra rawsome.no fordi det gir masse gode melkesyrebakterier. Det er ekstra morsomt å servere den i gresskarskallet du har til overs etter bakingen av gresskaret også, ingenting går til spille her!
Hvorfor bruke havreris?
Fazer beskriver sin havreris som et helt unikt produkt på verdensbasis. Havrerisen produseres i Norden av nordisk havre og har kun en sjettedels klimapåvirkning sammenlignet med vanlig ris fra Thailand!
Havrerisen inneholder dessuten 67 prosent mer protein, 7,5 ganger mer kostfiber og 26 prosent mindre karbohydrat enn hvit ris!! Kan brukes både kald og varm, og er absolutt verdt å teste! Et godt alternativ som gjør godt for både miljø og kroppen, og derfor også sjela!
Lyst på noe godt til dessert? Har du prøvd de deilige sjokoladekulene våre?
Kremet havreris i gresskarsaus
Course: MiddagCuisine: PlantebasertDifficulty: Medium1
porsjonerDersom du er på utikk etter mat som smaker skikkelig godt, men også er opptatt av at maten skal være næringsrik så er denne oppskriften noe for deg! Kremet havreris med gresskarsaus. Mmm!
Ingredienser
- INGREDIENSER TIL HAVRERISEN
1 skivet sjallotløk
2 porsjoner Fazer Havreris
Grønnkål
- INGREDIENSER TIL GRESSKARSAUSEN
Innmaten fra ett halvt bakt hokkaido gresskar {bakt på 200°C i 25 min}
4 ss bløtlagte cashewnøtter
1 stor ss næringsgjær
2 ts Fermentert Vegansk Kremost
1/2 ts dijon sennep
1 ts miso paste
salt og pepper
Fremgangsmåte
- Stek løken til den er gyllen, tilsett så risen og kok etter anvisning på pakken.
- Blend alle ingrediensene til sausen med litt vann til den er tykk og kremet.
- Når risen er klar rører du sausen og litt grønnkål inntil du får en risotto liknende konsistens.
- Server i det reserverte gresskarskallet og nyt.
Notater
- Hvis du ikke finner fermentert smøreost kan du bruke en annen plantebasert smøreost som er godkjent til bruk i varm matlaging.
Om forfatteren

Heidi Cecilie B. Christensen
Jeg jobber som en profesjonell ballettdanser i Operaen. På fritiden driver jeg matbloggen @_bakerina på Instagram der jeg deler masse deilig vegansk matinspirasjon og litt ballettbilder her og der. Jeg fokuserer mest på en sunn livsstil, men det er mye godsaker å finne også. Håper du vil følge meg.