Plantebaserte lussekatter

Plantebaserte lussekatter

Ingen Lucia-feiring uten lussekatter! Disse er fantastisk gode, og er utrolig myke og fluffy. Disse lussekattene toppes også med et lett lag sukker som gjør de herlig søte. Jeg lover deg at etter en bit av disse, vil det føles ut som at du har trådd inn i et fransk bakeri.

Trenger du en liten pick me up etter en dag med mye kaker og desserter, så prøv denne energi shotten, og vi lover du får piffen tilbake!

Visste du at jeg også hat skrevet en bok om plantebasert livsstil? Her skrive rjeg om hvordan du kan transformere livet ditt gjennom måten du spiser på. Link og mer informasjon finner du her!

Plantebaserte lussekatter

Recipe by Kristine BonstadCourse: BakstCuisine: DessertDifficulty: Medium
Porsjoner

18

Antall porsjoner
Kalorier pr/ 100g

306

kcal

Ingredienser

  • TIL LUSSEKATTENE
  • 5 dl plantemelk

  • 150 g plantebasert smør (jeg bruker smøremyk rapskokos)

  • 125 g melis

  • 1/4 ts gurkemeie

  • 50 g gjær

  • ca 850 g hvetemel

  • TIL PYNT
  • 50 g plantebasert smøR

  • 2 dl finkornet sukker

Fremgangsmåte

  • Varm opp melk, smør og melis i en kjele til det akkurat så vidt begynner å koke. Avkjøl blandingen til den er fingervarm før du rører i gjæren.
  • Ta kjelen av platen og pisk inn gurkemeie.
  • Bland så i hvetemel og elt deigen til den er smidig. Hev deigen til dobbel størrelse (ca 1 time)
  • Del deigen inn i 18 like store emner. Trill emnene ut til tynne pølser og form pølsene til lussekatter.
  • Legg alle lussekatter på bakepapir dekkede stekeplater og la de heve i ca 20 minutter.
  • Stek de midt i ovnen ved 210°C i ca. 10  minutter til de er gylne og gjennomstekte.
  • Smelt smøret til pynt og ha finkornet sukker på en tallerken.
  • Pensle over de nystekte lussekattene med smeltet smør mens de er varme og dypp dem deretter finkornet sukker.
  • Avkjøl på rist.
  • Kos deg med nydelige lusekatter!

Notater

  • Næringsinnhold per 100g 1298 kJ (306 kcal) Fett 26% Karbohydrater 66% Kostfiber 1% Protein 7%. Kalorier per emne ca. 329. (Utregningen er basert på havredrikk og smør fra Berit Nordstrand.)

Om forfatteren

Kristine Bonstad
Kristine Bonstad
Co Creator at Greenseed Norge AS | Nettside | + blogginnlegg

Sammenhengen mellom maten vi spiser og hvordan det påvirker kroppen, helsen og psyken vår er min lidenskap. Mitt mål og min intensjon, er å gi deg informasjon og guiding til en sunn og bærekraftig livsstil, som gjør at du oppnår en fantastisk helse og et fantastisk liv samtidig som du støtter planetens helse.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Post comment