Plantebaserte sjokoladekuler

sjokoladekuler

Lyst på noe godt, men har ikke lyst å bare spise tomme kalorier? Da kan du prøve å lage 100% plantebaserte sjokoladekuler! De er proppfulle av energi og er perfekt som snacks, mellommåltid eller til kaffen. Når du kjenner blodsukkeret er på vei ned og trenger en liten “pick me up” eller du bare vil kose deg.

Oppskriften på sjokoladekuler er enkel og ingen ingredienser skal kokes eller bakes. Alt du trenger er en food prosessor eller kraftig blender.

De kan lages uten koffein om du ønsker det, bare bytt ut espresso med 4 ss vann. Har du ikke espressomaskin hjemme, kan du bruke hurtig espressopulver. Hos oss drikker ingen kaffe, men vi har en boks stående med hurtigkaffe pulver til de som kommer på besøk. Så denne gangen brukte vi 2 teskjeer hurtigkaffe og 4 ss vann for å simulere espresso. Det smakte aldeles ikke det samme, men inn gikk det. Så vet ikke om jeg skal anbefale det, men for den ikke så kresne så går det nok helt fint! neste gang vil jeg bare lage uten koffein.

Du finner alle ingrediensene på en vanlig matbutikk. De kan lages 100% glutenfrie om du kjøper glutenfrie havregryn. Oppskriften finner du under! Lykke til og håper det smaker!

Er du litt mer sulten? Har du lagd våre supernekle og gode havre og bananpannekaker?

Plantebaserte sjokoladekuler

Course: Snacks, Mellommåltid, DessertDifficulty: Lett
Porsjoner

20

kuler
Kalorier totalt

2676

kcal

En rask oppskrift som hverken trenger å varmebehandles eller stekes i ovn. Disse lager du med rå ingredienser og en food prosessor. Ingrediensene finner du i vanlige butikker.

Ingredienser

  • 4,8 gram (2 kopper) havregryn

  • 1,2 dl solsikkekjerner (1/2 kopp)

  • 1 dl kokosolje

  • 2,4 dl dadler uten sten (1 kopp)

  • 4 ss kakao

  • 1,5 ss vaniljesukker

  • 2 shots espresso (ca 50-60 ml) eller 4 ss vann

  • Kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Ha havregryn og solsikkekjerner i en bolle og bland godt.
  • Ta ut stenene av dadlene og mål opp riktig mengde.
  • Lag espresso.
  • Ha dadler, espresso, kokosolje, kakao, vaniljesukker i en food prosessor og kjør til en glatt røre.
  • Rør sammen med havregryn og solsikkekjernene til en fast deig.
  • Ha kokos i en bolle.
  • Rull kuler med hendene(det hjelper om du har litt vann på hendene.)
  • Rull kulene i kokosen

Notater

  • Fett 49%, Karbohydrater 41%, Kostfiber 3%, Protein 7%. 425 kalorier pr. 100g. 1/20 kuler gir 133 kalorier.

Om forfatteren

Co Founder at | + blogginnlegg

Jeg ønsker å skape håp hos deg som leser om en enklere og mer bærekraftig hverdag på tross av livets utfordringer. Jeg brenner spesielt for kind living, bærekraftig business, selvutvikling, mental helse, praktiske tips og triks, sunn mat, mindfulness og minimalisme og skriver mye om dette.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Post comment