Potetkaker, ris og råkost

Potetkaker, ris og råkost

Jeg elsker potetekaker!

Når jeg var liten var potetkaker med ris og råkost en av de middagene vi hadde oftest. Rett og slett fordi det er utrolig godt! Mamma og pappa hadde levd som lakto-ovo vegetarianere før jeg ble adopterte (plantebasert kosthold+ egg og melkeprodukter), men de gikk etterhvert mer og mer bort fra det kostholdet og begynte å spise mer fisk og kjøtt også. Likevel var det mange ting som ble igjen på menyen og dette var en av dem!

Enkelt, billig og mulig å tilpasse

Potetkaker er veldig enkelt å lage og kan lett også piffes opp om du vil ha i flere rotgrønnsaker for mer næring. Den kan absolutt lages som tilbehør til annen mat, som erstatning for poteter, ris eller pasta. De er dessuten veldig gode kalde på brødskiva dagen etterpå. Jeg vokste opp med ris med aromatkrydder og råkost bestående av gulrøtter, tomat, agurk og kinakål. Det gjør seg med litt skvist sitron på toppen av grønnsakene også! Man kan selvsagt bruke alle typer urtesalt/urtekrydder.

Denne oppskriften på potetkaker har opprinnelig både egg og ost i seg, men det har jeg byttet ut med no egg – som man kan få kjøpt på for eksempel meny. Hvis du ikke har det for hånden kan du også lage eggerstatning av å blande knuste linfrø med litt vann. Osten kan bygges ut med en smeltbar veganost, som for eksempel go vegan. Bruk det du har! Istedenfor en kaffekopp etter middag, hva med å prøve Kristines hjemmelagde shot? Den får deg garantert opp av stolen og i gang med en ny aktivitet!

Potetkaker, ris og råkost

Recipe by Elin FjeldCourse: MiddagCuisine: HusmannskostDifficulty: Enkelt
Porsjoner

4

porsjoner
Tid til forberedelse

5

minutes
Total tid

20

minutes

Potetkaker, ris og råkost. Det perfekte enkle hverdagsmåltidet!

Ingredienser

  • 1 finhakket løk

  • 1 kopp revet ost

  • 3 “egg” . Jeg brukte no egg – eggeerstatning

  • 7-9 revne medium store poteter

  • 1/4 ts salt

  • Olje til steking

  • Råkost
  • 1 gultot skrellet og revet

  • 3- 4 tomater kuttet i båter

  • 1 agurk

  • 1/4 kinakål (kan sløyfes)

  • Saften av 1/2 sitron

  • Ris
  • Ris beregnet på 4 personer. Kokes etter anvisning på pakken.

  • Urtesalt til å ha på når den skal spises.

Fremgangsmåte

  • Kutt og riv alle grønnsakene og osten på et rivhjern og ha i en bolle.
  • Rør sammen 3 stk no-egg eller annen eggerstatning og la stå litt.
  • Ha oppi salt og rør litt rundt, slik at saltet trekker inn i poteter og løk og mykgjør litt mens du kutter opp råkosten.
  • Skrell gulrot og riv den på rivhjern. Kutt agurk og tomater i ønsket fasong. Del en sitron i 2 og skvis over.
  • Sett på risen.
  • Finn frem en stekepanne, stekespade, Olje og noe og oppbevare de ferdige potetkakene i.
  • På medium varme, ha olje i pannen.
  • Ta ca. 1 stor toppet ss av røren og legg porsjonsvis i stekepannen. Korrigere formen litt med stekespaden og trykk de litt ned.
  • Avhengig av varmen og stekepanne, stek de ca 2-3 minutter på hver side. Fortsett og snu de til de får en gyllen og litt crispy ytterflate. Server med en gang.

Om forfatteren

Co Founder at Greenseed Norge AS | Nettside | + blogginnlegg

Jeg ønsker å skape håp hos deg som leser om en enklere og mer bærekraftig hverdag på tross av livets utfordringer. Jeg brenner spesielt for kind living, bærekraftig business, selvutvikling, mental helse, praktiske tips og triks, sunn mat, mindfulness og minimalisme og skriver mye om dette.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Post comment