Spicy indisk wrap

Spicy indisk wrap

Hva er vel bedre en enn skikkelig digg wrap? Har du noensinne besøkt India vet du hvor viktig street food er både for landets kultur og levebrød. For oss finnes det kanskje ingen glede større enn nettopp følelsen av å sette tennene i fantastisk mat forberedt langs Mumbais kaotiske gater. Duftene, krydderne, smakene og ikke minst fargene representerer intet mindre enn episk kokkekunst! Oppskriften nedenfor er inspirert av nettopp Mumbais magiske gatemat, men likevel forenklet til å passe også den norske gane!

Spicy indisk wrap med kikerter & poteter!

Recipe by Kristine RykkelidCourse: Middag, LunsjCuisine: IndiskDifficulty: Middels
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedingstid

30

minutes
Kalorier

628

kcal

Vi elsker indisk mat, men å begi seg ut på komplekse retter rike på smak og krydder er ikke alltid like lett. Her kommer derfor en enkel variant inspirert av Marathi Frankie; en klassisk wrap med røtter i Mumbais episke street food miljø! Har du ikke alle krydderne tilgjengelig så ingen fare! Tilpass gjerne wrapen etter egen smak!

Ingredienser

  • 1 boks kikerter

  • 4 poteter

  • Agurk

  • Rød paprika

  • Salatblader etter ønske

  • 2 tomater

  • 1 rødløk

  • Friske korianderblader

  • Soltørkede tomater i olje

  • Olje for steking

  • Gurkemeie

  • Havsalt eller Himalayasalt

  • Spisskummen (frø eller pulver)

  • Fennikelfrø

  • 4 wraps eller speltlomper

  • Chili & chilipulver

  • Plantebasert rømme/creme fraiche

Fremgangsmåte

  • Kok potetene og la dem hvile.
  • Stek spisskummen, løk, hele hvitløksfed, gurkemeie og finkuttet frisk chili i pannen med olje til løken er gyllenbrun.
  • Bland inn kikertene sammen med noe kikertvann, salt etter ønske og la steke til kikertene er gyldne, tørre og du kan kjenne duften av indisk mat.
  • Fjerne hvitløksfeddene og sett kikertene til side.
  • Mos så potetene lett, ingen grunn til å fjerne skallet her.
  • Varm igjen pannen med olje, chilipulver, spisskummenfrø, fennikelfrø og gurkemeie.
  • Bland inn potetene og stek på middels varme i om lag 10 minutter.
  • Kutt korianderbladene i små flak og bland inn.
  • Forberede salat fra friske tomater, agurk, rå rødløk og salatblader. Bland så sammen med soltørkede tomater og kvalitetsrik olivenolje.
  • Varm wrapen om ønskelig.
  • Fyll wrapen med poteter, kikerter og til slutt salat. Topp med plantebasert rømme eller creme fraiche. Vi digger Oatleys iMAt Fraiche!

Notater

  • Denne retten er enda bedre med hjemmelaget indisk chapati, så stay tuned for oppskrift i tiden som kommer! Fyllet er også herlig i pitabrød, med indisk naan eller hvilket som helst annet brød du digger til maten!
  • Fett: 45% Karbohydrater: 41% Protein: 9% Kostfiber: 5% 104 kalorier per 100g.

På jakt etter den perfekte dessert etter middagen? Sjekk ut våre plantebaserte sjokoladekuler for sunne, men skikkelig digge søtsaker!

Om forfatteren

Co Founder at Greenseed Norge AS | + blogginnlegg

Gjennom inspirerende innhold som motiverer til personlig vekst og positiv endring ønsker jeg å gjøre min lille del for å skape en mer bærekraftig fremtid. I mine artikler vil du finne refleksjoner av mitt livs store lidenskap, nemlig å reise, oppleve nye steder, smake nye retter og bygge broer mellom mennesker og kulturer på tvers av alle våre uenigheter og forskjeller.

Spread the love

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Post comment